Mandag - fredag10.00 - 17.00
Lørdag10.00 - 13.00
Søndag10.00 - 16.00
Lørdag i sept. - feb.Lukket
Søndag i dec.Lukket

Telefon66 16 18 18
E-mailmail@tarup.dk

DCU Gastest

Hvorfor er det vigtigt at man får sin gastest udført korrekt? 
Sikkerhedsstyrelsen og DCU (Dansk camping union) anbefaler, at man får lavet en gastest gerne på et DCU testcenter mindst hver andet år på sin campingvogn, uanset om du ejer en KABE eller Adria campingvogn, anbefalingen er det samme.

En DCU gastest betyder, at du som kunde, er sikret på, du får leveret et kvalitets arbejde, og visse regler bliver overholdt, samt en komplet DCU rapport over gastesten. Udover det, kommer teknologisk institut en gang om året, og tester vores udstyr lever op til krav og reglerne.

Husk at være ude i god tid med bestilling af din DCU gastest. Dette kan du gøre enten via mail: Verksted@tarup.dk eller ringe til Henrik på tlf. nr. 6616 1818 – tryk 1 for værksted.

Gastesten skal ifølge reglerne, fortages af en virksomhed, der har en godkendt F-gas installatør.

For at kunne blive godkendt F-gas installatør og kan udføre gastest, på en campingvogn eller autocamper, kræver det at man have gennemgået et F-gas kursus og har bestået en efterfølgende eksamen.

Info om kursus og eksamen i F-gas:

  • Måleenheder
  • Myndighedskrav og lovbestemmelse
  • Fgassammensætning og egenskaber
  • Fgasbrændere og F-gasforbrænding
  • Apparater og armaturer
  • Ventilation og aftræk
  • Kendskab til bearbejdning og samling af rør
  • Målinger og måleudstyr
  • Fejlfindingsøvelser i campingvogn og autocamper
  • Afsluttende censorbedømte prøver i teori, praktik og fejlfinding.

Vi er stolt af, at vi hos TARUP Campingcenter lever op, til alle disse krav, og har gjort dette i mange år.

Husk at du som ejer af en campingvogn, skal sørge for at gasudstyret i campingvognen er sikkerhedsmæssigt i orden, og at udstyret er vedligeholdt, så gassen er drift sikker.

Sikkerhedsstyrelsen har på deres hjemmeside, en komplet liste over alle godkendt virksomheder, som kan håndtere de forskellige campingvogne eller autocamper med gas, og som alle er f-gas installatør. Du kan følge linket her -------> godkendt virksomhed

Selv gastesten

En gastest omfatter en funktionskontrol samt et vedligeholdelsestjek, af gasudstyret samt en tæthedsmåling og kuliltemåling af alle produkter, der bruger gas i din campingvogn. Vores mekaniker sørger for at udfylde servicerapporten under gastesten, så du kan se, hvad der er blevet lavet og testet. Fx hvis der er blevet fortaget en rensning på dit køleskab eller varmeovn, din gasslange er blevet skiftet (Anbefaling er at, en gasslange skal udskiftes når den er 3 år), eller din regulator har haft et for højt lukke eller afgangstryk, og er blevet udskiftet under gastesten.  

Efter 2016 kan det være at du oplever, at dit DCU testcenter vil anbefale dig, at du få monteret et testpoint og en ny type gasslange, samt regulator på dit gasanlæg, dette er efter nye krav fra sikkerhedsstyrelsen.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen.

Dette er en vigtigt ting, hvis der skulle ske et uheld, og man skal have forsikring til at dække.

Husk at være ude i god tid med bestilling af din DCU gastest. Dette kan du gøre enten via mail: Verksted@tarup.dk eller ringe til Henrik på tlf. nr. 6616 1818 – tryk 1 for værksted.

Se vores priser på DCU eftersyn her ----> DCU gastest

 

Ring mig op
Tilmeld nyhedsbrev
- og få RABAT
Luk